Varmecheck

31. marts 2022

Ingen varmecheck til forbrugerne ved varmeværket

I det brev som tidligere er udsendt til vore forbrugere om den kommende prisstigning har vi lovet vore forbrugere og andelshavere, at vende tilbage når vi har noget afklaring vedrørende den varmecheck til de hårdest ramte varmeforbrugere som politikerne i Folketinget netop har færdigbehandlet.

Energistyrelsen rettede henvendelse til os for ca. 14 dage siden, hvor de ønskede en tilbagemelding på at værkets forbrugere ved anlægget i Hvidbjerg (Redsted, Hvidbjerg og Karby) kunne tilkomme at blive en del af ordningen med varmechecken. Vi tilsluttede os dette ud fra at der i Hvidbjerg i modsætning til de 3 andre varmeværker er tale om et værk som i overvejende grad har anvendt naturgas og el (varmepumpe) som brændsel. Det vil selvfølgelig give en skævvridning mellem vore forbrugere, men tanken var at det var bedre at nogen forbrugere kunne få varmechecken end ingen.   

Desværre har Energistyrelsen meldt tilbage, at da vi har ens varmepriser de 4 værker imellem så vil ingen kunne få varmechecken. Vi har virkelig forsøgt at argumentere for varmechecken overfor Energistyrelsen, uden at det har haft nogen virkning.